3e nestje NoŽl

Na een onrustige nacht is onze NoŽl op vrijdag 24 oktober bevallen. Het eerste kitten is jammer genoeg niet levend ter wereld gekomen, kitten 2 hebben wij niet geboren zien worden of gehoord. Die heeft ze plat gezegd zo uitgepoept in de krabpaal waardoor het kitten aardig onderkoeld was toen wij hem vonden. Inmiddels was het al 1 uur in de middag en NoŽl had geen persweeŽn meer gehad. Wij zijn naar de dierenarts gegaan, daar is een echo gemaakt er zaten nog kittens in. Met wee opwekkers naar huis en binnen het uur zal ze pers weeŽn moeten krijgen. Dat klopte ook om 14:50 is kitten 3 geboren. Een uurtje later kitten 4. Kitten 5 lag in stuit waardoor eerst de placenta komt, dit kitten heeft te lang in het geboortekanaal gezeten en reanimatie mocht niet meer baten en is overleden. Om 18.00 uur is Wilco nog naar de dierenarts geweest om een spuitje wee opwekker te halen, NoŽl had geen persweeŽn meer en we wisten dat er nog 1 in moest zitten. Op het moment dat Wilco bij de da was is kitten 6 geboren. 

Geboren op 24 Oktober 2008

 

Naam

Geslacht

Kleur

Geboorte gewicht

Geboorte tijd

Beschikbaarheid

1 - niet bekend Blue 60 gram 5:00-6:00 Overleden
2 Fleurtje Blue Silver Tabby 51 gram 5:00-6:00 Besproken
3 Knoetje Blue Silver Tabby 93 gram 14:50 Besproken
4 Wicky Blue Silver Tabby 77 gram 15:50 Besproken
5 - Blue 79 gram 17:10 Overleden
6 Lotje Blue 80 gram 18:10 Besproken

Zaterdag 25 oktober, NoŽl is vannacht nog erg onrustig geweest, ze wilde ook niet bij de kittens liggen. Om 11.00 uur kreeg ze weer persweeŽn ze zal toch niet nog een kleintje krijgen, nee gelukkig niet het was nog een stukje placenta van 1 van de kittens. We zijn voor de zekerheid naar de dierenarts gegaan, na een echo was de conclusie toch echt er zitten geen kittens meer in. Het kleinste kitten (verder genoemd als kleintje) heeft nog niet genoeg kracht om melk uit een tepel te krijgen en krijgt nu om de 3 uur een flesje want zijn zuigreflex is wel aanwezig. Over de geslachten valt nog niet veel te vertellen.

Zondag 26 oktober, NoŽl heeft de rust gevonden en ze is een prima moeder. Met de kittens gaat het ook goed. Ze zijn volop aan het vechten voor 1 tepel ook het kleintje.

Dinsdag 28 oktober, het gaat allemaal goed, het kleintje heeft de 70 gram gehaald. 

Donderdag 30 oktober, het is zover kitten 3 kijkt vanaf nu de weide wereld in, de oogjes zijn vandaag opengegaan. Wij zijn er nog steeds niet over uit wat de geslachten zijn we hebben in ieder geval 1 poes en 1 kater, voor de 2 andere kittens zijn de meningen hier in huis verdeeld, van het kleintje is het allemaal nog wat te klein en van kitten 6 is een twijfel geval. In ieder geval is er op 1 katertje een optie, voor een stel wat allang op onze wachtlijst staat. 

Vrijdag 31 oktober, de kittens zijn alweer een week, vandaag zijn ook de oogjes open gegaan van kitten 4. Wat gaat het toch snel. Ze doen het allemaal prima, de kittens zijn ook allemaal qua gewicht verdubbeld t.o.v. hun geboorte gewicht. Zelfs het gewicht van het kleintje is verdubbeld, iets wat ik (Miranda) niet had verwacht begin deze week. Ik ben daar wel trots op en heb daar graag de gebroken nachten voor overgehad. Het is dus een echt vechtertje.

Dinsdag 4 november, alles gaat goed, de kittens groeien goed hebben allemaal de oogjes hopen, Welkom in de grote Wereld. Ze beginnen ook al wat meer rond te lopen. Wij zijn ook uit de geslachten het zijn 3 poesjes en 1 katertje. Oei wat zal hij het moeilijk gaan krijgen met 3 zusjes. 

Zaterdag 15 november, wij zijn alweer 3 weekjes oud, we zijn al lekker aan het gewicht en hebben de afgelopen week al heel wat ontdekt. Zo weten wij nu dat wij vier pootjes hebben en daar kan je mee lopen nou ja waggelen. Dat hebben wij dus de afgelopen week aardig geoefend. Ook hebben wij ontdekt dat je lekker met elkaar kan ravotten of is het misschien elkaar lekker pesten. Dat gaat best wel eens hard. Daarnaast hebben wij ook een zus die liever haar buik laat zien dan haar rug. 

Donderdag 20 november, wij hebben de voerbak al ontdekt, behalve dat je van de inhoud kunt eten kan je er ook erg leuk mee spelen. Het gaat goed met ons elke dag ontdekken we meer, zo was onze broer gisteren zo slim om in de krabpaal te klimmen alleen jammer voor hem hij wist niet hoe hij er uit moest komen. Hij heeft zijn stembanden dan ook goed gebruikt. Wij weten ook al hoe wij aandacht kunnen krijgen, met het gevolg dat de bank van ons personeel nu een kattenbank aan het worden is (zie foto's)

Maandag 24 november, de tijd is aangebroken dat onze moeder ons niet meer hoeft te wassen om onze ontlasting te stimuleren want wij gaan al heel braaf op de kattenbak.

Donderdag 25 november, vandaag hebben wij heel lief een kaartje mogen ontvangen van onze grote broer Bowie. Lief hť.

 

Vrijdag 26 november, vanavond hebben wij bezoek gehad van nieuw personeel. Niet dat wij dat al weten, dat wij maar 13 weekjes bij Wilco & Miranda mogen blijven. 

Zaterdag 27 november, vandaag zijn wij opnieuw bewonderd door nieuw personeel. Het blauwe meisje en de grootste Blue Silver meisje gaan in het nieuwe jaar bij Carla & Lieneke wonen. Zij zijn nu drukbezig om een hele mooie naam voor ons te bedenken. Of wij daar naar gaan luisteren dat zullen we nog wel eens zien.

Maandag 29 november, wij zijn al zo groot, of misschien wel bijdehand dat ons huisje (lees bench) de hele dag open staat. We waren zo slim dat wij een manier hadden gevonden om eruit te klimmen.

Donderdag 4 december, de eerste namen zijn bekend, het blauwe poesje gaat lotje heten en het grootste blue silver meisje Wicky.

Zondag 7 december, vandaag is het nieuwe personeel van "het kleintje" op bezoek geweest. Vanaf vandaag gaat zij als Fleurtje door het leven.

Dinsdag 9 december, wij zijn blij want voor onze broer is er ook een warm huisje gevonden. Zijn mandje komt in Huissen te staan. 

Zaterdag 13 december, wat gaat het toch hard, inmiddels zijn wij alweer 7 weekjes oud. Tja wat gaat de tijd toch hard. Vandaag toen Fleurtje aan het rennen was, zei ik tegen Wilco: "En dat was 7 weken geleden 51 gram" je kan je haast al niet meer voorstellen dat ze zo klein was. Het gaat allemaal goed met de kittens, ze hebben een "echte" tweede moeder erbij, nl onze Cold. Cold is de afgelopen dagen zo aan het moeder. Ze is de kittens aan het roepen is als ze te ver weg zijn en als er 1 van onze andere kattenvriendjes erbij komt dan mept ze ze weg, dit incl. NoŽl de mama van de kleintjes. De kittens merken daar niks van die worden lekker verwend door beide. Het katertje gaat vanaf nu als Knoertje door het leven. 

Zondag 21 december, wij beginnen nu echt kattenkwaad uit te halen met het gevolg dat er zo af en toe toch echt als politieagentje opgetreden moet gaan worden door ons personeel. Voor de rest vermaken wij ons personeel wel kostelijk. Wij zijn tenminste dat denken wij echte clowntjes ze lachen zich nl. rot om ons. We zijn echte lekkerbekkies maar dat is wel te zien aan ons gewicht. 

Maandag 5 januari, hier een klein up-date van ons, de afgelopen week hebben wij veel gemaakt, maandag 29 december zijn wij op reis geweest naar de dierenarts. Zij was zeer te spreken over ons. Woensdag 31 december was het hier wel veel herrie en lichtflitsen, maar daar trokken wij ons niks van aan. Het gaat met ons allemaal goed, spelen veel en slapen weinig.

Zaterdag 17 januari, vandaag zijn wij voor de derde keer ontwormd en wij vonden dat niet echt leuk deze keer. De pasta zat overal behalve in onze bekkies. Maar helaas voor ons is eruit eindelijk toch genoeg in ons bekkies gekomen. Wij doen het ook goed als televisie opvulling (zie foto). Wilco & Miranda gaan nog 1 weekje van ons genieten,(niet dat wij dit nu al weten) volgende week zaterdag vliegt het kleine grut alweer uit.

Zaterdag 24 januari, een dag waar het nieuwe personeel al lang naar uit heeft gekeken. De kleintjes van NoŽl en Eros zijn vandaag uitgevlogen. Wij wensen het nieuwe personeel heel veel plezier en geluk met hun nieuwe aanwinsten

Groeischema

Kitten foto's