2e nestje Naomi

Geboren op 18 juni 2010

 

Naam

Geslacht

Kleur

Geboorte gewicht

Beschikbaarheid

1 Sem Chocolat 94  gram Besproken
2 Luna Chocolat 102  gram Besproken
3 Wibi Fawn   89 gram Besproken
4 Babette Chocolat  83 gram Besproken
5 Napoleon Lilac 90 gram

Besproken

6 EROS Point 112 gram

Adoptie kitten

Vrijdag 18 juni, Naomi is vandaag bevallen van 5 kittens. Naomi was woensdag al onrustiger, ze krabde dan ook bij alle mogelijke bevallingsplekjes. Om 15:45 verloor ze haar slijmprop(je) en om 19.35 was er na een leuke kreet het eerste kitten een chocolat geboren, het tweede kitten wederom een chocolat werd om 21:15 geboren direct erna kitten 3 een Lilac. Kitten 4 kwam een kleine driekwartier later dit is ook een chocolat en tegen middernacht werd kitten 5 geboren deze is ook Lilac van kleur. Naomi is de nacht nog erg onrustig geweest, maar ligt nu trots te wezen bij haar kleintjes. Naomi is weer op en top moedertje en beschermd haar kleintjes, zodat het lastig is om naar de geslachten te kijken, de kleintjes worden nl.  gewoon uit je handen in de bek van Naomi weer terug gebracht naar de kraamdoos. 

Dinsdag 22 juni, met moeders en kids gaat het goed, ze groeien lekker. Lonka is aan het mee moederen over de kleintjes (eigenlijk haar broers en zusjes). We hebben nog een keer gekeken naar de geslachten met een kleine voorbehoud zijn het 1 choc kater, 2 choc poesjes & 2 lilac katers.

Vrijdag 25 juni, we zijn alweer een weekje oud en doen het zeer goed. We hebben 2 mama's onze grote zus Lonka doet ons ook verzorgen. Het chocolat katertje had bij 5 dagen zijn oogjes al open en zijn broertjes en zusjes die kijken met kleine spleet oogjes de grote wereld in.

Zaterdag 26 juni, We zijn vandaag gebeld door Minams, met de vraag of wij een siamees katertje van 1 dag wilde opvangen. Zijn moeder had geen melk en keek niet naar het kitten om. Na heel wat heen en weer gebeld en het risico te hebben overwogen hebben wij besloten om dit mannetje in huis te nemen. Rond de klok van 19:30 werd het katertje gebracht. Eerst maar een fles klaar gemaakt, maar daar had hij niet zoveel behoefte aan en liet dat duidelijk merken!!! Zo duidelijk dat Naomi & Lonka luid miauwend naar buiten kwamen en het kitten kwam halen. Wij hebben het katertje bij onze kittens gelegd en het werd gelijk geaccepteerd.

Zondag 4 juli, Het is een zware week geweest! Naomi vond het leuk om de kittens te gaan verplaatsen en het is ontzettend heet geweest. Met het gevolg dat de kittens niet zo hard zijn aangekomen zoals we gewend zijn, maar zijn ook niet afgevallen en daar mogen we wel blij mee zijn!! De temperatuur heeft er ook voor gezorgd dat er van een paar kittens de oogjes dicht gingen zitten en zijn dan ook begonnen met de oogjes te zalven en voor de zekerheid ab te geven. Vanochtend waren ze alweer lekker aangekomen.

Zaterdag 10 juli, vandaag was het tijd om de eerste kitten bezoekers te verwelkomen. Een Choc poesje & een Lilac katertje gaan bij Saskia & Koen wonen als ze groot en oud genoeg zijn.

Donderdag 15 juli, de eerste kittens beginnen aan al van de carnibest te eten, maar ook een flesje melk gaat er nog lekker in. Ze beginnen ook al van alles te ontdekken. 

Vrijdag 16 juli, dit keer geen geslacht wisseling maar een kleur, 1 lilac katertje blijkt toch een fawn katertje te zijn.

Maandag 19 juli, de kittens beginnen van alles te ontdekken en stoppen hun neus heel graag in het eten. Waar ze van die lekkere bekkies van krijgen. Zaterdag hebben wij bezoek gehad van Nicole & Tommie, zij zijn helemaal gevallen voor het choc katertje of was het andersom? Hij lag in ieder geval lekker bij hun op schoot te slapen.

Zaterdag 24 juli, de kittens wilde vandaag zo graag wat meer ruimte dat wij ze de ruimte hebben gegeven. De kittens mogen als wij thuis zijn althans lekker rondlopen in de woonkamer en keuken. Ze zijn allemaal zindelijk en eten ook allemaal carnibest en/of brokken. Onze pleegkitten die dus 1 week jonger is doet niet onder voor zijn broers of zussen en speelt en eet net zo.

Maandag 26 juli, de kittens zijn voor de eerste keer bij de pedicure geweest!! De nageltjes zijn weer netjes verzorgd!!! 

Woensdag 4 augustus, wij hebben een druk weekje achter de rug!!! Wij zijn allemaal weer bewonderd door onze nieuwe personeel. Ook de fokster van Eros is weer langs geweest. Ze waren allemaal erg verrast dat wij zo ontzettend gegroeid waren in 2 of 3 weken.

Vrijdag 6 augustus, de meeste kittens hebben nu een naam, of ze daarna gaan luisteren dat blijft natuurlijk de vraag. Vandaag de bench ingeruild voor een speeltunnel dat is een groot feest (zie de foto's)   

Maandag 9 augustus, het is tijd om de kittens aan jullie voor te stellen:

Eerst de meiden

En nu de jongens:

 

 

 

 

 

 

 

Zondag 15 augustus, we zijn de afgelopen dagen weer steeds meer aan het ontdekken, zo hebben wij gisteren lekker in de tuin lopen ravotten. Sem vond de bomen ook erg interessant. We zijn de afgelopen week ook aardig hard gegroeid en komen aardig in de buurt van de 1 kilo.

Graag willen wij jullie ook onze pleegkind voorstellen:

Maandag 16 augustus, vandaag zijn wij op reis geweest de bestemming was de dierenarts, ja ze zijn al zo oud dat de eerste enting gegeven moest worden. Ze hebben zich voorbeeldig gedragen en hebben de "apk" keuring dan ook glansrijk doorstaan. Voor Wibi hebben wij ook onverwachts een heel warm huisje gevonden, hij gaat nl. bij mijn papa Douwe en Dicky wonen in Den Haag. Het is voor ons de eerste keer dat familie een kitten "adopteert", wij vinden dit dan ook erg bijzonder en zijn er dan ook erg blij mee.

Maandag 6 september, de vakantie zit er op, een update is dan ook dan hard nodig!! Het gaat goed met de kittens. Normaal horen kittens veel te slapen, nou hier is het andersom: we spelen meer dan dat wij slapen, maar dat gaat niet ten koste van onze groei want we zijn toch allemaal al ruim boven de 1300 gram. De afgelopen dagen hebben wij ook de tuin ontdekt wat een feest. (zie de nieuwste foto's).

Dinsdag 14 september, vandaag zijn wij met een elftal waaronder de kittens naar de dierenarts geweest. De dierenarts was weer super tevreden en de kittens hebben zich prima vermaakt daar. Nog een paar daagjes en ze vliegen uit.

Zaterdag 18 / Zondag 19  september, vandaag is het uitvliegdag of zoals Wilco het noemt: "het is vandaag een wisselend bewolkte dag met plaatselijk een regenbui". 

Jongens wij hebben van jullie genoten. Wij wensen, Tommy & Nicole, Coen & Saskia, Han & Elly, Douwe & Dicky en Fam. Veldman heel veel plezier met hun nieuwe huisgenootje(s) 

 

Groeischema

Kitten foto's