1e nestje Naomi

Naomi is bevallen van 4 kittens

Geboren op 2 juli 2009

 

Naam

Geslacht

Kleur

Geboorte gewicht

Beschikbaarheid

1 Duncan Chocolat 104  gram Besproken
2 Falco Fawn 100  gram Besproken
3 Lonka Cinnamon   83 gram Blijft in huize Rorijs
4 Coco Lilac 84 gram

Besproken

Donderdag 2 juli, Naomi is vandaag voor het eerst moeder geworden. Naomi was woensdag al onrustiger dan anders en ze liep ook te miauwen en ze vond de kittens van Cold interessant. Wilco is de kraamvrouw geweest, Naomi vond dat ze hard genoeg had gewerkt en de rest heeft ze aan Wilco overgelaten. Naomi ligt trots bij haar kittens.

Zondag 5 juli, Naomi weet na een klein leerproces wat ze moet doen met de kittens. Vrijdag liep ze gewoon buiten in de tuin terwijl de kittens binnen lagen te piepen, maar sinds zaterdag is ze direct weer bij haar kittens als die beginnen te piepen en van potte kijkers houdt ze niet zo. De kittens groeien goed.

Zaterdag 11 juli, de kittens zijn alweer een weekje oud, Naomi is een echte moeder, zo vond zij het van de week beter dat de kittens onderin de krabpaal beter lagen dan lekker in het mandje. Ook vind ze het vervelend als de kittens gewogen worden dan staat ze er luid miauwend bij, of ze wil zeggen afblijven ze zijn van mij. Sinds donderdag zijn de oogjes open van 3 kittens "welkom grote wereld".

Dinsdag 21 juli, eventjes een update, het gaat hartstikke goed met de kittens en hun mama. Ze groeien lekker en beginnen al wat in de bench rond te lopen. Tenminste als mama Naomi het toelaat! Naomi heeft de kittens toch nog liever onder in de krabpaal dan "vogelvrij" in de bench. Foto's maken is een ramp, Naomi wil niet dat ze op de gevoelige plaat worden vastgelegd en gaat demonstratief voor de kittens staan. Daarom zijn er ook nog weinig foto's van het nestje op de site.

Zaterdag 25 juli, het is gelukt sinds woensdag laat Naomi de kittens in de bench liggen, wat wij wel kunnen waarderen.

Ondanks dat wij op voorhand geen kitten uit deze combinatie wilde houden, is het ons dan toch overkomen. Wilco is helemaal gevallen voor het cinnamon poesje en hij heeft haar dan ook al een naam gegeven Lonka, zij blijft bij ons in de cattery en hopen dat zij een leuk speelkameraadje wordt voor Steffie.

Vrijdag 30 juli, de kittens hebben al geproefd aan de carnibest en aan een blikje, 3 van de 4 hebben dit al op. We hebben de bench maar weggehaald, Naomi vind het nog steeds leuk om de kittens overal naar toe te slepen, terwijl ze al zelf kunnen lopen. Voor de rest gaat het lekker met de kittens en groeien lekker door.

Zaterdag 8 augustus, het gaat goed met ons, we groeien lekker eten volop en ook spelen weten we wat het is. Mama Naomi vind het zo af en toe nog leuk om ons ergens anders heen te verhuizen, maar over het algemeen blijven we tussen de hamster rekjes.

Donderdag 13 augustus, vandaag alweer 6 weekjes oud, uhm wat gaat het toch hard de tijd ook de ontwikkelingen van de kittens, sinds gisteren staan de hamsterrekjes open. Het moeilijk doen van de kittens om er over heen te klimmen en dan weer terug om te gaan eten. Gisteren zijn het nieuwe personeel van Duncan ons wezen knuffelen en vandaag zijn wij bewonderd door het nieuwe personeel van het Lilac poesje. Zij heeft de naam Coco gekregen.

Woensdag 2 september, met de kittens gaat het goed. Gisteren op stap geweest naar de dierenarts voor hun eerste enting. De dierenarts was zeer over ze te spreken alleen had zij een onaangename verrassing: het Fawn poesje (wat al besproken was en werd aangesproken met de naam Fonneke) bleek een katertje te zijn. Oké het is ons dus ook overkomen. Vandaag het schokkende nieuws verteld aan haar uhm zijn nieuwe personeel, ze was natuurlijk wel teleurgesteld. Omdat zij een keer een nestje met haar wilde is hij nu beschikbaar. We hebben hem Falco genoemd, Falco betekend uit het Germaanse "falk" (met een vale kleur) of uit "Walha" (vreemde). Allebei wel toepasselijk voor hem.

Groeischema

Kitten foto's