2e nestje Lonka

Geboren op 11 oktober 2011

 

Naam

Geslacht

Kleur

Geboorte gewicht

Geboorte tijd

Beschikbaarheid

1 Bikimi's Bas  Cinnamon  96 gram 14.20 Besproken
2 - Cinnamon   97 gram 15.00 Dood geboren
3 Bikimi's Twan Cinnamon    92 gram 15.10 Besproken
4 Bikimi's Tim Cinnamon  87 gram 15.35 Besproken
5 Bikimi's Bridget Cinnamon  84 gram 16.35

Beschikbaar

6 Bikimi's Katja Cinnamon  108 gram 17.00

Optie

7 Cinnamon 63 gram 3.15

Dood geboren

Dinsdag 11 oktober,  Lonka is de gehele ochtend onrustig geweest de bevalling zat er aan te komen. Omdat ik Miranda niet helemaal fit ben was ik eventjes naar bed gegaan. Ik werd om 14.15 met een krijs wreed wakker gemaakt, vlug het bed uit zover het kon en toen zoeken. Het eerste kitten is op de zolder geboren, snel mee naar beneden genomen om het kitten van de placenta te ontdoen. Wilco gebeld dat de bevalling begonnen was en dat hij naar huis moest komen. Om 15.00 kwam het 2e kitten ter wereld, deze was al helemaal blauw en op wrijven had helaas geen zin. Het derde kitten kwam 10 min. later en kitten 4 daar weer 25 min na. Een uurtje rust voor dat kitten 5 kwam met daarna weer 25 min. kitten 6. Een mooi aantal maar er zitten er nog meer in. We wachten rustig af, Lonka's eerste nestje zat 8 uur tussen de kittens.

Woensdag 12 oktober, we hebben Lonka en de kids meegenomen naar de slaapkamer. Lonka blijft onrustig, zoals voorspeld had ze 7 kittens. Het laatste kitten is dood geboren naast dat hij een laag geboorte gewicht had was hij ook nog zo goed als kaal. 

Zaterdag 15 oktober, met de kittens gaat het goed, het zijn al lekkere bolletjes. De kleine meid wil de tepel niet pakken en doen haar dan ook voeden met de fles. Is geen straf ze doet het goed met de fles en pakt de speen gemakkelijk.

Dinsdag 18 oktober, vandaag alweer een weekje oud, het gaat goed met ons. Zelfs de kleine meid weet nu de tepel te vinden.

Zondag 23 oktober, van de week hebben de kittens een klein dipje gehad in de groei, op de dag dat de oogjes open gingen. Welkom grote wereld!!! De moeders hebben elkaar kittens ingepikt, "Duo Penotti" 2 kleuren in het mandje.

Zondag 30 oktober, met ons gaat het goed, onze "moeders" zorgen goed voor ons. Als 1 van ons piept dan is er rap 1 moeder bij. Of het nu onze natuurlijke moeder Lonka is of onze pleegmoeder Cold dat maakt ons niet uit..... als we maar wat te drinken krijgen. Van de week komen er van ons close up foto's eventjes geduld want Miranda heeft nog te veel last van haar pols om leuke foto's van ons te maken.

Zaterdag 5 november, afgelopen week hebben we nogmaals naar de geslachten van de kittens gekeken, volgens ons zijn het nu 2 katers en 3 poezen. Wat blijft het toch moeilijk!!!! Onze mama heeft het nu een beetje opgegeven en laat ons nu gezellig bij de kittens van Cold liggen. 

Zaterdag 19 november, wij hebben vandaag meer speelruimte gekregen. Ons "kleine" verblijf is verruild voor de gehele woonkamer. Dat is spannend, zoveel nieuwe plekjes. Onze mama's zijn een beetje van slag, we zijn niet meer allemaal bij elkaar.

Zaterdag 26 november, het één groot feest hier, wij spelen ons gek met onze leeftijdsgenootjes maar ook voor de grote zijn wij niet bang. We weten de krabpalen ook al op te klimmen, maar ja er af gaan is toch nog wel een beetje eng. Hier in huize Rorijs hebben ze ons het bestempeld als het "Presentatoren" nest. Bikimi's Bas (Westerweel) gaat als hij oud genoeg is bij Marie-Louise & Ruud wonen. Hij krijgt daar gezelschap van nog meer Britjes.

Zondag 18 december, eindelijk tijd en de mogelijkheid om de website bij te werken. Met ons gaat het hartstikke goed, sinds afgelopen week zijn we niet meer te houden en vliegen de trappen op en neer. Onze buikjes eten we lekker rond van de carnibest, nou ja eten!!! We vliegen op de borden af als het voor ons neergezet wordt, maar dan hebben wij eerst al het personeel hier laten struikelen!!! Wij weten het nog niet, maar morgen gaan wij voor de eerste enting naar de dierenarts. Vandaag zijn wij ook bewonderd, Tim gaat als hij oud genoeg is bij Marjan & Hans.

Zondag 25 december, ook wij zijn afgelopen week voor de eerste keer bij de dierenarts geweest. Wij vonden het allemaal wel prima daar en hebben lekker in de bench liggen slapen. 

Groeischema

Kitten foto's