1e nestje Lonka

Geboren op 21 & 22 november 2010

 

Naam

Geslacht

Kleur

Geboorte gewicht

Geboorte tijd

Beschikbaarheid

1 Bikimi's Dylan Cinnamon  98 gram 21.30 Besproken
2 Bikimi's Master Yoda Cinnamon   112 gram 21.55 Besproken
3 Bikimi's Humphrey Cinnamon    98 gram 22.10 Besproken
4 Bikimi's Tommie Cinnamon  100 gram 06.15 Besproken
5 Bikimi's Katie Melua Cinnamon  94 gram 06.25

Besproken

Zondag 21 november, wat laat de bevalling van Lonka op zich wachten. Ze was de afgelopen week al erg onrustig en begon het erg zwaar te krijgen, ze kon nog maar 2 stappen lopen en dan moest ze alweer gaan liggen, maar voor spelen had ze gek genoeg nog alle energie voor. Maar goed rond de klok van 21.00 uur begon ze toch echt meer weeŽn te krijgen. Met het eerste kitten had ze het echt zwaar, dit kitten lag dan ook in een stuit en wilde er niet gemakkelijk er uit, wij hebben dan ook tijdens een wee zachtjes meegetrokken. Het kitten een katertje hebben wij afgenaveld en helemaal droog gewreven, Lonka moest van de schrik eventjes niets van haar kleintje weten. Maar nadat hij lekker droog gewreven was hebben wij hem lekker bij Lonka neergelegd en zij begon hem gelijk te wassen. Vlak daarna kwam kitten twee, deze ook in een stuit maar het ging allemaal wat makkelijker, dit ventje hebben wij ook wel ontdaan van de moederkoek en eventjes droog gewreven. Lonka had intussen al gezelschap gekregen van Remi, jij vindt het reuze interessant dat nieuwe "speelgoed". Kitten 3 volgde snel, deze lag ook in een stuit maar Lonka wist er ondertussen mee om te gaan en heeft het dan ook allemaal alleen gedaan. Waarschijnlijk is dit een meisje. Net zoals haar moeder & haar oma, geeft Lonka ook de voorkeur om de kleintjes onder in de krabpaal neer te leggen.

Maandag 22 november, het is al maandag en Lonka is nog niet klaar, wij hebben haar en de kleintjes dan ook verhuisd naar de slaapkamer zodat wij wat kunnen uitrusten op bed. Want ja, na al een paar gebroken nachten vind je lichaam het ook wel een keertje genoeg. Om 3.00 uur heb ik de 3 kittens maar een flesje gegeven, Lonka was nog zo onrustig dat de kittens niet konden drinken, met het gevolg dat die ook onrustig werden en ontzettend begonnen te piepen. Het duurt allemaal wel lang voor onze Lonka en ik heb haar dan ook om 5.45 UtroVetsem gegeven, dit is een homeopathisch middel wat de weeŽn kan opwekken. Dat gebeurde dan ook en om 6.15 (8 uur naar kitten 3) werd kitten 4 geboren en 10 min. later kitten 5. De eerste blik op de geslachten denken we dat het 3 katers en 2 poesjes zijn. Maar daar gaan wij vanavond maar rustig naar kijken, we laten de kittens eerst maar rustig bij mama drinken.

Vrijdag 26 november, met mama en haar kroost gaat het supergoed. De kittens komen gem. 20 gram per dag aan. Lonka heeft er ook alle vertrouwen in, ze gaat nl. zo af en toe eventjes een blokje om. (in huis dan). De kittens stellen zich graag voor, zie daarvoor de kittenfoto's.

Zondag 28 november, nog een paar uurtjes en dan zijn de eerste kittens alweer een weekje oud. Vandaag zijn er 3 kittens die 1 van de 2 oogjes open hebben. Het beginnen dan toch echt gelijk weer meer op katjes te lijken. Mama is helemaal trots op haar kleintjes en voelt zich echt lekker de kittens krijgen genoeg melk van mama. (zie groeischema). Op drie kittens zit al een optie en ze zijn dan nog niet eens een week oud. 

Zondag 5 december, het is eventjes tijd voor een update, wij hebben de kittens van de week niet veel gezien!!! Lonka vond het ook leuk om de kittens onderin de krabpaal te leggen. Zo oma, moeder & dochter zullen we maar zeggen. De kittens hebben allemaal hun oogjes open, hallo, welkom in de grote wereld. Er zijn er al een paar die duidelijk laten blijken dat ze wel van kroelen houden, dat gaat wat worden. Voor de rest mama is heel te vrede, en gaat zo af en toe lekker aan de wandel als wij aan het slapen zijn. 

Donderdag 9 december, het gaat goed met ons, we beginnen al lekker om ons heen te kijken en beginnen ook al een klein beetje rond te waggelen. 

Dinsdag 14 december, hier in huis is er twijfel ontstaan over 1 kitten. Over kitten 3 zitten we erg te twijfelen of het toch niet een katertje is. Voor 2 of misschien wel 3 katertjes zijn wij nog opzoek naar een warm huisje. Er is nog geen keus gemaakt welk katertje al besproken is. Wel is het bekend dat de katers geen nakomelingen mogen voortzetten. 

Vrijdag 24 december, met de pralines gaat het goed, ze zijn om op te vreten. Ze eten al een weekje, brokjes en aan de carnibest. Sinds gisteren mogen de de bench uit als wij thuis zijn. O en dat is leuk, zijn lekker ondernemend.

Dinsdag 28 december, sinds 2 dagen lopen wij overdag lekker los (wat een voordeel dat het personeel hier een weekje vrij heeft). 's Nachts gaan wij rustig nog in de bench, want onze mama Lonka moet ons delen met de andere mama hier in huis Cold. Wij vinden het leuk om met de 3 sneeuwvlokjes van  Cold te spelen ook al gaat het soms er wat hard aan toe.  

Donderdag 30 december, omdat wij volop aan het spelen zijn met de kittens van Cold, wordt het een beetje lastig om 2 fotoboeken bij te houden, want tja er komen dan veel dezelfde foto's. Er is dan ook besloten om 1 gezamenlijke fotoboek te maken. Op de standaard link komt elke week een individuele foto van ons te staan.

Because we are playing a lot with the babies of Cold. We decided to make one photobook. Every week there will be an update in our photobook.

Vrijdag 7 januari, het is alweer een weekje geleden dat we naar 2011 zijn gegaan, met heel veel vuurwerk. Maar wij hebben er niks van gemerkt en hebben lekker rustig liggen te slapen. Het gaat goed met ons, we zijn helemaal gek op carnibest en dat eten we dan niet maar vreten het. We spelen en ravotten lekker met de kittens van Cold, het is helemaal gezellig.

Zondag 9 januari, vandaag hebben wij bezoek gehad van oude bekenden. Het zijn het personeel van Bikimi's Bowie (2e nestje van onze NoŽl), zij gaan voor een cinnamon katertje en hij gaat waarschijnlijk Dylan heten naar de legendarische Bob Dylan. Wij hebben nu nog 1 cinnamon katertje beschikbaar.  Van de week wordt de beslissing genomen van degene die de eerste keus heeft, daarna weten we meer.

Zondag 16 januari,  vandaag alweer 8 weekjes oud, wat gaat de tijd toch hard. Het is ťťn groot feest hier, we rennen ravotten samen met de kittens van Cold door het huis. We slapen heel weinig, maar dat is aan onze gewichten niet te merken. We groeien hard een aantal van ons hebben de 1 kilo al ruim gepasseerd. Wij zijn de afgelopen week volop bewonderd en zijn allemaal voorzien van een warm huisje. De eerste namen zijn ook bekend, zie de kitten foto's.

Zaterdag 29 januari, wij zijn afgelopen week voor de eerste keer met de auto mee geweest,  de bestemming was de dierenarts. Wij vonden het daar best wel gezellig en zij vonden ons ook wel erg leuk. Wij hebben niks gemerkt van de prik en zijn gewoon verder gegaan met wat wij het liefst doen SPELEN & ETEN.

Zondag 6 februari, de tijd gaat nu wel erg hard, we moeten al bijna afscheid gaan nemen van het praline nest. Nog 2 weekjes en dan gaan er een paar uitvliegen. Sinds afgelopen week, is het hele huis niet meer veilig door ons, we rennen de trap op en af, ook in de badkamer kan je lekker spelen. 

 

Groeischema

Kitten foto's

Foto's kittens Lonka & Cold