2e nestje Cold Chocolat

 

Geboren op 31 Maart  2009

 

Naam

Geslacht

Kleur

Geboorte gewicht

Geboorte tijd

 

1 Bono Blue 112  gram 00:52 Besproken
2 Beer Blue 117 gram 1:22 Besproken
3 Miyuki Blue  122 gram 2:22 Besproken
4 Steffi Blue  117 gram 4:52 Besproken
5 Tess Langhaar Blue   106 gram 6:10 Besproken

Maandag 30 maart, Cold was de hele middag al onrustig en aan het miauwen. 's Avonds om 21.00 uur vloog ze ineens de andere kattenvrienden aan. Hebben haar toen naar de slaapkamer gebracht en onderweg verloor ze al vruchtwater. Het zal wel niet lang duren, helaas voor Cold want zij had het zwaar (hijgen, miauwen, rondjes draaien) werd het eerste kitten pas in de vroege ochtend van dinsdag 31 maart geboren. Het tweede kitten was er na een half uur van de eerste. Dat schiet op!! Cold kreeg de alle tijd om de twee kittens te wassen, het derde kitten kwam na een uur van de tweede. Maar ze was nog niet klaar, we zagen nog kitten beweging in de buik. Dat hadden wij niet verwacht want met de echo werden er niet veel gevonden. Kitten 4 lag in stuit en het vlies was omstreeks 4.00 al geknapt en zagen wij alleen een staartje. Cold kreeg haar zonder hulp er niet uit. We hebben het kitten tijdens een wee er uitgetrokken, snel op gewreven en het begon goed te ademen. Ondertussen hadden de eerste 3 kittens de tepels al gevonden en lagen al lekker te drinken. Kitten 5 lag ook in een stuit, dit kitten hebben wij geholpen want Cold had op dat moment dat het kitten geboren was geen weeŽn meer het kitten bungelde eruit en de placenta zat er nog in. Wij hebben de navelstreng losgeknipt omdat wij bang waren voor een navelbreuk. Nadat Cold een beetje was bij gekomen kwam gelukkig om half 8 ook de placenta. 

Dinsdag 31 maart, de kittens zijn alweer 24 uur oud en ze doen het goed, Cold heeft slagroom ipv melk? 

Zaterdag 4 april, eindelijk de website weer kunnen bijwerken, hebben de afgelopen dagen geen internet gehad. Maar met de kittens en met Cold gaat het supergoed. Vanmorgen waren er al 3 kittens rond de 200 gram, van ukkies is nog maar weinig spraken van. Cold durft het nest ook zo af en toe te verlaten. Maar vind het ook dat de kittens onder in de krabpaal "veiliger" liggen.

Dinsdag 7 april de kittens zijn vandaag 1 weekje oud. Bij 3 kittens zijn de oogjes bijna helemaal open. Welkom in de grote wereld!  We wisten al dat poesje nr. 3 (kitten 5) een vreemde eend in de bijt was. Ze heeft nl. een ander soort vachtje dan haar broertjes en zusjes. Voor de rest daar helemaal geen aandacht aanbesteed, immers het kan toch zo zijn dat er in een nest de kittens verschillende vachtjes hebben. Maar afgelopen zondag werden wij door een vriendin opgebeld, met de mededeling weten jullie dat jullie er een Brits Langhaar kitten in het nest hebben. Wij wisten wel dat  Cold mogelijk het langhaar factor heeft, maar van de kater wisten wij dat niet er zit immers geen variant in zijn stamboom wat zichtbaar is.

Donderdag 9 april, van alle kittens zijn nu de oogjes open, Welkom in de grote Wereld.

Vrijdag 10 april, we zijn vandaag verhuisd van de slaapkamer naar de woonkamer, dit was spannend omdat onze moeder ons erg beschermd en de andere poezenvrienden niet bij ons mogen komen. Het is allemaal goed gegaan en onze mama laat ons lekker liggen. Voor de rest beginnen wij Wilco & Miranda al te leren kennen en gaan lekker op onze rugjes liggen om lekker op onze buikjes gefiemeld te worden.

Maandag 27 april, het gaat goed met ons, sinds vorige week zitten we al aan het vaste voer en groeien dan ook als kool. De eerste toekomstige personeel van ons zijn ook al langs geweest. Aandacht vragen dat weten wij ook hoe dat moet. Sinds een paar dagen hebben wij een gekke blauwe bak in de bench staan met allemaal korrels. Wel heel vreemd voer!!! We weten nog niet wat we ermee moeten doen behalve het opeten dan. 

Donderdag 30 april, het is feest vandaag we hebben de kamer mogen ontdekken, wij waren niet meer te houden in de bench!! We worden goed in de gaten gehouden natuurlijk door onze moeder, maar ook Bijou, Kimi en Eros houden een oogje in het zeil.

Donderdag 7 mei, Jean-Pierre & Ingrid hebben een keus gemaakt tussen de jongens, ze zijn voor katertje 2 gegaan, hij moet gaan luisteren naar de naam Beer, maar ja het blijft een kat!!

Zondag 10 mei, vandaag zijn Joke & Pien op visite geweest om naar ons te komen kijken. In het bijzonder voor "plofkopje". Wij zijn er erg content mee dat Joke & Pien haar in hun huisje willen opnemen. Vanaf nu gaat ze als Tess door het leven

Maandag 11 mei, vanavond hebben ook bezoek gehad en wel van Marcel & Gebby, zij waren al een keer ons wezen bewonderen. Zij gaan voor een meisje, maar omdat wij nog zitten te wachten op de DNA testen weten we nog niet welk meisje bij Marcel & Gebby gaat wonen. Haar naam is wel bekend Miyuki.

Dinsdag 12 mei, vandaag zijn we alweer 6 weekjes oud en wat zijn wij al groot, de bench heeft de kamer verlaten wat wij weten de weg door de woonkamer al en hebben vele leukere plekjes gevonden.

Dinsdag 19 mei, de eerste ontworming hebben we achter de rug, mmmmmm wat vies vonden wij dat. Voor de rest gaat het ontzettend goed. We hebben de hele beneden verdieping al ontdekt en we weten ons zo af en toe dan ook goed te verstoppen. Ook hebben wij al ontdekt hoe de deurtjes van de grote kattenbakken werken. We weten ook dat je daar heel leuk mee kan spelen. Voor de rest groeien we lekker en slapen nog maar weinig.

Voor dit lekkere ventje zoeken wij nog een warm huisje

Maandag 25 mei, onze "speeltuin" is vergroot, wij mogen net zo als de grote poezenvrienden hier in huis, ook lekker in de tuin ravotten. Natuurlijk onder toezicht en dat is ook hard nodig want 1 van ons heeft al zwemles gehad in de vijver. Voor de rest gaat het heel goed met ons en zijn al lekker aan het gewicht (zie groeischema)

Zondag 31 mei, het gaat goed met ons, zijn de afgelopen week veel aan het buitenspelen en slapen heel weinig. Omdat wij zo veel aan het spelen/ravotten zijn groeien wij momenteel niet hard. Maar goed we kunnen natuurlijk wel wat hebben.

Dinsdag 2 juni, vandaag hebben wij een autoritje gemaakt de bestemming was de dierenarts, wat kan je daar toch leuk spelen. Ook de dierenarts was super tevreden over ons.

Donderdag 4 juni, door omstandigheden is het katertje weer beschikbaar gekomen. We zijn dus nog steeds opzoek naar een warm huisje voor deze kanjer.

Zondag 7 juni, voor het lekkere ventje hebben wij ook een warm huisje gevonden. Hij gaat naar de naam Bono luisteren en gaat wanneer hij oud genoeg is bij Adrie, Femke & Mike wonen in Didam.

Dinsdag 9 juni, vandaag hebben wij weer een autoritje gemaakt dit keer was het een school. Courtney (dochter van vrienden van ons) mocht een kring gesprek doen en had ons (waren de kitten nog geen 3 weken oud) gevraagd of we met het kleine grut op school wilde komen. Nou daar waren wij dus in de klas met 62 handjes. Dat vonden we geweldig en hebben ons dan ook kostelijk vermaakt. Helaas op de wet van de privacy mochten we geen foto's maken, anders hadden wij die graag vertoond.

Zondag 28 juni, we hebben de uitslagen binnen van de DNA-test, nou ja niet allemaal van Tess is hij nog niet binnen van de andere 2 poesjes wel. Het voorkeur poesje van Miranda draagt het Cinnamon, zij heeft bloedgroep A/A en moet naar de naam Steffi gaan luisteren. Voor de rest spelen de kittens heel graag buiten en gaat het goed met ze. Nog een kleine week mogen wij van ze genieten voordat ze verhuizen naar hun nieuwe personeel.

Donderdag 2 juli, wij hebben een leuke dag gehad vandaag, we hebben met onze neus in de bevallingsdoos gezeten toen Naomi aan het bevallen.

Vrijdag 3 juli & Zaterdag 4 juli, vandaag zijn de kittens van Cold uitgevlogen.

Dag lieve, Beer, Bono, Miyuki & plofkoppie Tess we hebben enorm van jullie genoten en wensen jullie nieuwe personeel heel veel plezier en knuffeltijd met jullie.

 

Groeischema

Kitten foto's