1e nestje Coco Chanel

Na 5 dagen ons in onzekerheid gehouden te hebben, gaat het nu wel of niet beginnen is Coco dinsdag 12 september bevallen van vier kittens. Het eerste kitten was er na 15 minuten. Wij dachten dat wordt een mooie snelle bevalling,helaas bleek dat niet zo. Na het eerste kitten bleef het rustig erg rustig. Coco had geen weeŽn meer, wij contact met de dierenarts opgenomen en hebben haar een zo genoemde piton spuit gegeven (dit is een wee opwekker). Na een uur had ze dan al weer weeŽn moeten krijgen, helaas dit gebeurde niet. Wij om 12:00 uur met haar en het kitten naar de dierenarts. Bij de dierenarts hebben ze Coco na gekeken ze zag er goed uit en haar buikje gevoeld, ja daar zitten nog wel wat kittens in, een bevalling kan wel 24 uur duren, jullie hoeven jullie niet druk te maken komt goed, we geven haar nog een spuitje wee opwekker mocht er na een uur nog geen weeŽn zijn dan spuiten jullie ook nog een keer. Zo gezegd zo gedaan, wij naar huis toe in de veronderstelling dat de weeŽn weer terug kwamen en de bevalling weer zou gaan starten. Ook dit keer kwamen wij van de koude kermis thuis en hebben na een uur zelf ook nog een keer gespoten. Na 3 kwartier kwamen de weeŽn weer en het 2e kitten werd geboren en snel er na kitten 3 en 4. Kitten 4 lag in een stuit en de placenta was nog niet mee gekomen. Die komt wel dachten wij want Coco had nog weeŽn, maar ook dit keer was het nee. Weer contact met de dierenarts opgenomen, weer een spuitje opgehaald en gespoten, hadden gelijk een antibiotica kuur mee gekregen want het duurde immers allang de bevalling. Tja daar waren wij ook al achtergekomen. Om 19.30 nog geen placenta,dierenarts gebeld, geen zorgen komt wel. Ik (Miranda) nog gezegd, ik heb het gevoel dat er nog een kitten in zit, ja dat zal kunnen maar die komt er dan nog wel uit. Zo de nacht in gegaan en inderdaad de placenta is er uit gekomen geen kitten meer. Ik zou het wel verkeerd gezien hebben na een lange dag vol spanning kon ik mij dat wel voorstellen...

Helaas heeft kitten 3 het niet gehaald.

Dag na de bevalling Coco en de kids doen het goed, Coco is een zorgzame moeder en de melk productie komt ook opgang, gelukkig. Kunnen wij bij gaan komen van de lange dag.

In de nacht van 13 op 14 september werden we verrast, Coco had nog een kitten gekregen, een katertje maar helaas die was niet in leven.

Donderdag 14 september, gaan zo meteen toch naar de dierenarts vind Coco nog erg onrustig, wordt vervolgd.

Naar de dierenarts geweest echo gemaakt en geschokken er waren nog 2 kittens te zien op de echo. Ook konden wij zien dat deze niet meer in leven waren. Wat nu, wij hebben besloten om de kittens via de natuurlijke weg te laten komen, er is op dit moment gaan aanwijzingen dat het met Coco achteruit gaat (ze eet en drinkt goed en is nog heel wierig) en de kittens zijn toch niet meer te redden.

Vrijdag 15 september omdat er nog niks gebeurd is weer naar de dierenarts gegaan, echo gemaakt waren wel wat ingedaald. Coco nog steeds goed te pas en de kittens doen het ook goed. Wij wachten nog 1 nachtje.

Zaterdag 16 september, helaas via de natuurlijke manier gaat het niet, vanmiddag gaat het toch een keizersnede worden!!! 

Geboren op 12 september 2006

 

Naam

Geslacht

Kluer

Geboorte gewicht

Geboorte tijd

 

1 Misiu Blue Point 64 gram 05:37 Besproken
2 Belle Blue Point 54 gram 13:35 Besproken
3 - ? Point 67 gram 14:00 -
4 Zita Blue Point 57 gram 14:15

Besproken

5

-

? Point 61 gram 03:50 (14-9)

-

Zondag 17 september, Coco heeft gisteren om half 3 een keizersnede gehad, er zat nog 1 kitten en de placenta van kitten 4. Coco accepteert haar kindjes in ieder geval wel alleen de melk productie is afgenomen. Coco is vanmiddag pas weer voor het eerst gaan eten en drinken daar heeft ze nog niet zoveel zin in, ze zal nog wel misselijk zijn heeft ook 2x overgegeven. Wij doen de kittens dan ook maar bijflessen. Gisteren bij de dierenarts kwamen wij er ook achter dat wij 2 poezen en 1 kater hebben ipv 2 katers en 1 poes. 

Dinsdag 19 september, wij zijn alweer een weekje oud, wat is er toch veel gebeurd. Maar goed alles is nu achter de rug en mama heeft weer genoeg melk om ons groot te gaan krijgen. Ondanks wat er allemaal  gebeurd is zijn wij qua gewicht verdubbeld tov ons geboorte gewicht. De oogjes van de kleintjes zijn vandaag al open gegaan.

Woensdag 20 september, te vroeg gejuicht dinsdagavond om 23.00 uur met Coco naar de da geweest, Coco had een temperatuur van 41,10C. Conclusie melkklier en baarmoederontsteking. Vandaag weer terug geweest naar de dierenarts Coco had nog verhoging andere antibiotica en spuitjes pijnstiller mee gekregen. Met de kleintjes gaat het goed, die doen wij alleen bijvoeren.

Vrijdag 22 september, voor controle naar de dierenarts (voor de verandering) zag er allemaal goed uit. Zullen wij nu eindelijk rust krijgen.

Maandag 25 september, wij de kleintjes van Coco groeien goed, 2 direct bij mama en 1 met een klein beetje bijvoeren met de fles, we beginnen de omgeving ook al te verkennen. Onze moeder begint ook lekkerder in haar vel te zitten gelukkig maar. De kittens beginnen al te kleuren. Wij kunnen nog niks zeggen betreffende kluertjes.

Zaterdag 30 september, nog geen 3 weekjes oud en hebben al een "hele wereldreis" gemaakt, wij zijn samen met mama en ons personeel een weekje wezen uitwaaien op Texel. Nou ja uitwaaien, dat hebben wij maar aan ons personeel overgelaten onze moeder Coco vond het maar niks al die vreemde vogels en had ons maar "gewoon" geparkeerd op het bed van Wilco & Miranda waar wij heerlijk een weekje hebben vertoefd. Wij groeien nog steeds lekker en de rust in huize Rorijs is er weer.

Woensdag 4 oktober dierendag, het gaat goed, de kittens beginnen de omgeving te verkennen en ze beginnen te klueren. Wat voor kleurtjes het nu uit eindelijk gaan worden daar zijn wij nog niet over uit.

Dinsdag 10 oktober, de kleintjes zijn alweer 4 weekjes oud, het gaat goed met de kids groeien lekker en beginnen te spelen en ze zijn ook al de voer & waterbakjes aan verkennen om er af en toe er wat van de proeven. Ook zijn wij er over uit wat voor kleurtje de aftekening gaat worden, de kittens zijn allemaal blue point. 

Zondag 15 oktober, vandaag was het "kijkdag" voor onze kittens en poezenvrienden voor 1 poesje hebben wij inmiddels een warm huisje gevonden.  

Woensdag 18 oktober, wij lopen inmiddels vrij rond in huis omdat wij al zo vrij waren om over het rekje heen te klimmen. Ook vinden wij het vaste voer erg lekker, geen papjes of zoiets maar gewoon aan het "grote" voer. 

Woensdag 25 oktober, al weer 6 weekjes oud wat gaat het hard, de kittens doen het erg goed, zijn ook al voor de eerste keer ontwormd en vonden het niet eens vies.

Zondag 29 oktober, de eerste kittens hebben een naam, Belle &  Zita. 

Zondag 5 november, voor het katertje hebben wij ook een warm huisje gevonden hij gaat naar de naam Misiu luisteren, nou dat hopen wij dan. Voor de rest gaat alles goed, ze maken het huis onveilig en groeien lekker.

Maandag 13 november, vandaag zijn wij weer op reis geweest, dit keer was de eindbestemming de dierenarts. Daar zijn wij nagekeken en de eerste prikjes gekregen en natuurlijk ook bewonderd.

Maandag 20 november, vandaag hebben wij een "schoolreisje" gemaakt. Een zoontje van een vriendin van Wilco & Miranda had een spreekbeurt gehouden over katten en had vol trots verteld dat vrienden van papa & mama wel eens kleine katjes hebben. Waarop zijn juf ons gelijk(Wilco & Miranda) uitnodigde om een keer met kittens langs te komen en dat was vandaag. Wij hebben in heel veel handjes gezeten en hebben het klaslokaal lekker verkend. Het was een gezellige boel.

Vrijdag 1 december, Tja wat moeten wij nog zeggen, het gaat goed en het zijn een stelletje ondeugden. Onze Cold is helemaal gek met ze, dat gaat wat worden volgende week wanneer de kittens gaan uitvliegen.

Zaterdag 9 december, Vandaag is het de grote,dag onze "probleem" nestje qua bevalling dan zijn vandaag verhuisd naar hun nieuwe personeel. Wij wensen Wendy, Edwin & Romy, Patrick, Heidi, & Dennis & Glenn, Paul, Barbara heel veel plezier en gezelligheid met Belle, Zita & Misiu.

Groeischema

Kitten foto's