2e nestje Chocci (Hot-Chocolat)

Maandag 14 mei om half 6 begon Chocci wat te miauwen en begon te krabben, het gaat beginnen. Om 7.10 kwam het eerste kitten en 13 minuten erna kwam kitten 2, kitten 3 en 4 deden er ieder een uurtje langer over. Chocci daar kon je niet aan zien dat ze aan het bevallen was, ze legde de kittens zo neer zonder een kick te geven.

Wat ging deze bevalling snel. Dit zijn wij niet gewend maar het is prettig om mee te maken.

Chocci ligt lekker met haar kroost onder in de krabpaal, daar waar ze ook bevallen is. Tja het blijven katten en waar jij ze wilt hebben daar gaan wij natuurlijk niet liggen.

 

Geboren op 14 mei 2007

 

Naam

Geslacht

Kleur

Geboorte gewicht

Geboorte tijd

 
1

SOPHIE

Chocolat

87 gram 

7.10

BESPROKEN

2

MISTER LILAC

Lilac  101 gram 

7.23

BESPROKEN

3

NAOMI

Chocolat 101 gram 

8.24

BESPROKEN

 

AIKIKO

 Chocolat 88 gram 

9.30

BESPROKEN

Vrijdag 18 mei, met Chocci en de kleintjes gaat het goed. Chocci is een zorgzame moeder, wanneer we de kleintjes wegen laat Chocci zich lekker horen. Afblijven ze zijn van mij, maar ja gewogen moeten ze toch worden. Over de geslachten zijn wij nog niet uit, Wilco denkt 3 katers en 1 poes en ik Miranda denkt 2 katers en 2 poezen. De kleurtjes zijn ook nog een twistpunt.

Zondag 20 mei, de eerste 2 kittens hebben vandaag hun oogjes los gedaan. (kitten 1 en 4). De kittens groeien lekker en moeders vind de krabpaal nog steeds een lekker plekje om met de kleintjes te liggen.

Woensdag 23 mei, wij zijn eruit het zijn 3 choc en 1 lilac en waarschijnlijk 4 katers. Kitten 2 en 3 kijken vanaf vandaag ook de wijde wereld in.

Maandag 28 mei, de kittens groeien lekker en liggen lekker bij Chocci de ene keer in de krabpaal en dan in de mand. Over de geslachten blijft een hekel punt waarschijnlijk 3 katers en 1 poes... maar zeker weten doen wij niet.

Maandag 4 juni vandaag zijn de kittens alweer 3 weekjes oud, de kittens zijn begonnen met de slaapkamer te onderzoeken. Wij zitten midden in de verbouwing en daarom liggen moeder met de kids lekker schoon, veilig op onze slaapkamer.

Dinsdag 5 juni het gaat in 1 keer heel snel, ze beginnen voorzichtig aan de brokjes en de pap te ruiken. Gaat dat naar meer smaken!!!

Zondag 10 juni vandaag zijn de eerste kitten kijkers langs geweest en het chocolat katertje heeft zijn naam gekregen AIKIKO. 

Maandag 11 juni, van Wilco mochten de kittens wel wat donkerder worden en heeft ze vanmiddag lekker in de mand buiten gezet. Chocci vond het allemaal goed en ging erop een afstandje lekker bij liggen. Alleen de lilac katertje vond het niet zo en moest snel de omgeving gaan verkennen de deugniet.

Dinsdag 19 juni, wat is er toch van de week veel gebeurd, het Lilac katertje heeft de krabpaal ontdekt, tenminste hoe ie naar boven kan komen naar beneden is toch wat moeilijker. Aikiko weet nu ook hoe ie uit een bakkie moet eten en drinken de vingers zijn weer veilig. Ze maken allemaal gebruik van de kattenbak en ze spelen volop. Conclusie het gaat allemaal goed.

Donderdag 28 juni wij zijn alweer 6 weekjes oud en voor de eerste keer ontwormd en dat vonden wij helemaal niet erg. We eten de bakjes graag leeg en ook rosbief gaat er in als pap. Maar dat is natuurlijk ook hard nodig met al dat geren en gespeel.

Maandag 2 juli, vandaag zijn wij op onderzoek uitgeweest op de beneden verdieping en wij moeten zeggen die vloer daar kan je goed op rennen.

Donderdag 12 juli weken was de beneden verdieping verboden terrein, (ons personeel vond het verstandiger en veiliger voor ons om de rest van het huis onveilig te maken dan de bouwvakkers voor de voeten te lopen). Want ja zeg nu eerlijk wij willen natuurlijk graag met onze snoetjes overal tussen zitten. Vanaf vandaag is alles achter de rug en kunnen wij veilig ook beneden spelen en dat is best wel prettig want nog niet alle meubels staan er in en dan kunnen zo lekker ravotten.

Zondag 15 juli de andere namen zijn bekend  1 chocolat poesje gaat hopelijk luisteren naar de naam Sophie de andere 2 namen hebben wij zelf verzonnen het chocolat poesje hebben wij Naomi genoemd en het Lilac katertje Mister Lilac.

Maandag 16 juli wij zijn vandaag 9 weekjes oud en vandaag moesten wij mee in de auto. De eindbestemming de dierenarts. Wij zijn stoer en nieuwsgierig en vonden het daar helemaal niet eng, zelfs niet toen de spuit met de entstof in ons werd gebracht. De dierenarts was voor de rest helemaal weg en tevreden over ons.

Zaterdag 20 juli vandaag zijn ze komen kijken voor Mister Lilac en ja ze waren gelijk verknocht aan deze jongen, maar ja dat is ook niet vreemd. Mister Lilac krijgt Eveline & Vincent als trots personeel.

Maandag 30 juli wij zijn alweer 11 weekjes oud en zijn al echte lekkerbekkie's aan het worden van het weekend kregen wij lamshart en ook daar hebben wij lekker van gesmuld. Nog een nieuwtje Naomi blijft lekker bij ons in Bemmel.

Maandag 5 augustus, wij zijn samen met Mika, Kimi & Bijou naar de dierenarts geweest, o o o wat was de dierenarts weg van ons tja maar wat wil je toch met die knappen koppen van ons. Wij waren in prima conditie.

Zondag 19 augustus vandaag zijn de reiskoffers gepakt voor onze kittens. Ze zijn vandaag op reis gegaan naar hun nieuw huis en personeel. Wij wensen het nieuwe personeel heel veel plezier met hun kitten.

Groeischema

Kitten foto's