3e nestje Bijou

Op zondag 22 januari is Bijou begonnen met bevallen, na een onrustige niet opschietende nacht zijn we op 23 januari  naar de dierenarts gegaan. Na  overleg met hun hebben wij besloten voor een keizersnede. Miranda is bij Bijou gebleven in de operatiekamer waar ze onder plaatselijke verdoving de gehele operatie kranig en superlief onderging. Wilco heeft samen met de dierenarts assistente de kittens opgevangen en drooggewreven. Bijou is moeder geworden van  6 kittens, 4 katers (3 katers, optie)  en 2 poezen (allebei optie). Met Bijou en de kids gaat het allemaal goed, de kleintjes drinken gulzig bij moeders.

Dinsdag 24 januari, alles gaat voorspoedig, Bijou heeft geen last van haar buik en de kittens zijn 15 gram aangekomen.

Vrijdag 27 januari, de kittens hebben een surrogaat moeder. NoŽl doet haar moeder een beetje helpen, zo houdt ze haar half broers en zussen schoon en warm.

Maandag 30 januari, de kittens zijn vandaag een weekje oud zijn bijna allemaal met het gewicht verdubbeld. De oogjes gaan ook al van een paar kittens open.

Zaterdag 4 februari, alles gaat goed, de kittens komen goed aan en daarom zijn wij overgestapt op nog maar 1x wegen per dag. Helaas is het nog niet gelukt om de kittens apart op de foto te krijgen.. wordt vervolgd.

Dinsdag 7 februari, de doos is vandaag de deur uitgegaan omdat 1 kitten er al is uitgekropen 

Zaterdag 11 februari, de kittens hebben geen 1, geen 2 ook geen 3 maar 4 moeders. Naast NoŽl zijn ook Cold en Chocci aan het moederen geslagen.

Zondag 12 februari, vandaag was het "kijkdag" voor een aantal mensen.

    - Blue Silver Tabby Spotted kater gaat over 10 weken naar Muiden

    - Blue kater gaat over 10 weken naar Nieuw-Amsterdam, gezellig met de  Lilac Tabby Blotched kater

    - Lilac Silver Tabby poes gaat naar  Purmerend

    - Blue Silver Tabby kater  gaat naar Arnhem

    - Blue Silver Tabby poes gaat naar Ede

Zondag 19 februari, van moedermelk naar vast voer is een stap die gaat met veel vieze pootjes. Vandaag weer iets meegemaakt, 1 van de surrogaat moeders vond het nodig dat een kitten de bovenverdieping moest zien. Dus zo gezegd zo gedaan, kitten in het bekkie en naar boven toe het gevolg veel gepiep en gemiauwd. 

Zondag 26 februari de eerste kittens hebben een naam gekregen.

Mogen wij aan U voorstellen:

PUCK   

MICKEY

GARFIELD   LOES    OLLIE   JINXY

Zondag 12 maart, de kittens groeien goed, ze zijn allemaal rond de 700 gram of meer. Ze spelen en ravotten nu ook met hun "grote" vrienden.

Donderdag 16 maart, het laatste kitten heeft vanaf nu ook een "echte" naam, zij heet Jinxy.

Vrijdag 24 maart, Puck & Loes hebben de trap ontdekt, jippie een nieuw speelplaats, wie het snelst boven is.

Maandag 27 maart, wij zijn heel stoer geweest vandaag, voor het eerst naar de dierenarts geweest die ons de eerste enting gegeven heeft en wij gaven helemaal geen kick. De dierenarts was zeer tevreden over ons.

Zondag 9 april, met ons gaat het goed, wij ravotten als een gek door het hele huis, niks is meer veilig voor ons.

Dinsdag 18 april, wij zijn vandaag voor de 2x bewonderd bij de dierenarts, ook dit keer was alles prima in orde.

Zondag 23 april Puck, Loes, Ollie, Garfield, Mickey en Jinxy zijn vandaag verhuisd naar hun nieuwe personeel, zij kunnen nu eindelijk gaan genieten van hun kitten waar wij 13 weekjes van hebben mogen genieten.

 

Groeischema

Kitten foto's